Ερώτηση στη βουλή για τη Διεθνή Ένωση

Ερώτηση στη βουλή για τη Διεθνή Ένωση από βουλευτές του ΚΚΕ

(άρθρο από insuranceworld.gr)

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος και Χρήστος Κατσώτης σχετικά με το κλείσιμο της ασφαλιστικής εταιρείας «Διεθνής Ένωσις».

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης επισημαίνει:

«Τη Παρασκευή 28/6 η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της ΤτΕ με απόφασή της απαγόρευσε στην ασφαλιστική εταιρεία “Διεθνής Ένωσις” την έκδοση/τροποποίηση συμβολαίων, με αποτέλεσμα την προηγούμενη εβδομάδα να ακολουθήσει και το τυπικό κλείσιμο της εταιρείας.

Η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες είχαν την ευθύνη και την εποπτεία της λειτουργίας του ιδιωτικού ασφαλιστικού συστήματος και μάλιστα με την πολιτική τους ωθούν όλο και περισσότερους ανθρώπους να στρέφονται προς τα εκεί.
Η κατάσταση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας επιδεινώνεται συνεχώς σε όλα τα επίπεδα. Το παράδειγμα από τα λουκέτα σε ασφαλιστικές εταιρείες αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων είναι η πολιτική της ΕΕ που ενισχύει τους περιβόητους πυλώνες της ιδιωτικής ασφάλισης και των επαγγελματικών ταμείων, συρρικνώνοντας την ασφαλιστική εισφορά του κράτους και της εργοδοσίας. Μια πολιτική που οδηγεί σε όλο και πιο επιδεινωμένη θέση την εργατική – λαϊκή οικογένεια, με όλο και χειρότερες παροχές, με πετσόκομμα των συντάξεων και των επιδομάτων, με αυξήσεις στα όρια ηλικίας, με λειψές παροχές Υγείας κ.ο.κ.

Η συγκεντροποίηση του κεφαλαίου και η παράδοση του φιλέτου της Κοινωνικής Ασφάλισης σε λίγα σχήματα σημαίνει για τους εργαζόμενους κλείσιμο επιχειρήσεων, αφαίρεση κατακτήσεων, συνεχή ανασφάλεια και ανεργία. Ο “υγιής ανταγωνισμός” και η “σωστή λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς” που αναφέρει η κυβέρνηση είναι οι εξαγορές, οι εκατοντάδες απολύσεις. Οι 220 εργαζόμενοι της εταιρείας καθώς και οι 200.000 περίπου ασφαλισμένοι δεν πρέπει να μείνουν απροστάτευτοι.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να δοθεί άμεση λύση στα δίκαια αιτήματα όλων όσοι ζημιώθηκαν από το κλείσιμο της ασφαλιστικής εταιρείας “Διεθνής Ένωσις” και συγκεκριμένα:
1. Τι μέτρα θα πάρει, ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις που εκκρεμούν τόσο στον κλάδο αυτοκινήτου όσο και στους υπόλοιπους κλάδους ασφάλισης όπου δραστηριοποιούνταν η εταιρεία.
2. Τι μέτρα θα πάρει ώστε να μη χάσουν οι ασφαλισμένοι τα καταβληθέντα – μη δεδουλευμένα – ασφάλιστρα.
3. Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων και γενικότερα τι μέτρα θα ληφθούν για τους εργαζόμενους της εταιρείας που έμειναν άνεργοι».

“Συνεργασία Εθνικής Ασφαλιστικής & Ομίλου ΙΑΣΩ”

Επεκτείνουν τη συνεργασία τους η Εθνική Ασφαλιστική και ο Όμιλος Ιασώ

(άρθρο από insuranceworld.gr)

Ο  Όμιλος Ιασώ και η Εθνική Ασφαλιστική επεκτείνουν περαιτέρω την υπάρχουσα συνεργασία τους με την ένταξη και της Γυναικολογικής Κλινικής Ιασώ στο δίκτυο των συμβεβλημένων νοσηλευτηρίων της ασφαλιστικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, από 1/8/2013 οι ασφαλισμένοι της Εθνικής Ασφαλιστικής θα απολαμβάνουν απ’ευθείας νοσοκομειακή κάλυψη στο Ιασώ , την μεγαλύτερη  Γυναικολογική Κλινική  της Ελλάδας, για το σύνολο των γυναικολογικών  περιστατικών, ενώ με την Εθνική Ασφαλιστική συνεργάζονται ήδη το Ιασώ Παίδων και το Ιασώ Θεσσαλίας.

Η Κλινική Ιασώ αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα της μαιευτικής και της γυναικολογίας, ενώ είναι ένα από τα πιο σύγχρονα μαιευτήρια της Ευρώπης, καλύπτοντας όλα τα περιστατικά καθώς και ένα εκτεταμένο φάσμα διαγνωστικών και θεραπευτικών υπηρεσιών. Διαθέτει μία από τις καλύτερες Μονάδες Νοσηλείας Νεογνών στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, καθώς και την μεγαλύτερη ιδιωτική μονάδα ακτινοθεραπείας. Επίσης προσφέρει διευρυμένες ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, σε εγκαταστάσεις εξοπλισμένες με τον πλέον σύχρονο και πρωτοποριακό εξοπλισμό και με την συνδρομή κορυφαίων ιατρών  συνεργατών όλων των ειδικοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Ιασώ συνεργάζεται  με τον ΕΟΠΥΥ για το σύνολο των υπηρεσιών και των κλινικών του, ενώ συνεργάζεται και με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.