H Eurolife ERB συνεργάζεται με το ΙΑΣΩ Παίδων

eurolife ιασω παίδων

Η Eurolife ERB Ασφαλιστική, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς της να διευρύνει συνεχώς τις υπηρεσίες που παρέχει στους ασφαλισμένους της, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με το νοσοκομείο ΙΑΣΩ Παίδων του Ομίλου ΙΑΣΩ.

Με τη νέα της συνεργασία, η Eurolife ERB Ασφαλιστική ενισχύει περαιτέρω τα προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης “Premium”, ειδικά στο σκέλος, που αφορά σε καλύψεις στους μικρούς μας ασφαλισμένους, τα παιδιά.

Η συνεργασία περιλαμβάνει σειρά παροχών εκ μέρους του νοσοκομείου για επείγοντα περιστατικά, παροχές στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και άλλες παροχές, οι οποίες ενσωματώνονται στο πακέτο που ήδη απολαμβάνουν οι ασφαλισμένοι μας.

Με αυτή τη συνεργασία η Eurolife ERB Ασφαλιστική επιβεβαιώνει το αμέριστο ενδιαφέρον της για συνεχή αύξηση των παρεχομένων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους της και τους διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για ακόμα μεγαλύτερο εύρος παροχών, που στη σημερινή συγκυρία αποκτούν πρόσθετη, καθοριστική αξία.

Το ΙΑΣΩ Παίδων διευρύνει τις συνεργασίες του με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας για τα παιδιά. Στο ΙΑΣΩ Παίδων η υγεία των παιδιών σας είναι στα καλύτερα χέρια!

Underwriter.gr – Το δεξί χέρι του ασφαλιστή

 

 

Ασφαλιστικό σύστημα δυο πυλώνων κύριας και επαγγελματικής ασφάλισης χωρίς το κράτος

Η απεμπλοκή του κράτους από την χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού συστήματος των ασφαλιστικών ταμείων είναι ο επόμενος στόχος κυβέρνησης και τρόικας, θέτοντας μάλιστα μέσα στο 2015 τις σχετικές βάσεις τόσο με την ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων , όσο και με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις επαγγελματίες συντάξεις με συμμετοχή και της ιδιωτικής ασφάλισης .

117192413

Μπορεί προς το παρόν να διαρρέουν οι στόχοι για τις επικείμενες αλλαγές σχετικά με την δημιουργία τριών ταμείων κύριας ασφάλισης με σαρωτικές ενοποίησης ταμείων κύριας και επικουρικής σύνταξης , ωστόσο μέσα στο 2015 η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη , βάση της μνημονικής σύμβασης να προχωρήσει και στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου των επαγγελματικών ταμείων. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο θα εντάξει και την ιδιωτική ασφάλιση αναφορικά με την δυνατότητα συμμετοχής τους και δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων .
Ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν το σύστημα θα είναι υποχρεωτικό ή προαιρετικό και σ με ποια χρηματοοικονομικά και κεφαλαιακά κριτήρια οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες θα συμμετέχουν ή θα δημιουργούν επαγγελματικά ασφαλιστικά ταμεία.
Σε αυτό τον τομέα τον κεντρικό ρόλο θα τον έχει η Τράπεζα της Ελλάδος που είναι εποπτεύουσα αρχή των ασφαλιστικών εταιριών . Άλλωστε έχει οριστεί ως διαπραγματευτής με την ιδιωτική ασφάλιση , καθώς και για την εκπόνηση των σχετικών προτάσεων.
Ένα δεύτερο ζήτημα που φαίνεται να ανοίξει με τις ενοποιήσεις ταμείων και τις αλλαγές στον τομέα των επαγγελματικών ταμείων είναι και αυτό της υγείας. Η πρόταση «βόμβα» του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου για ανταποδοτικές παροχές αντίστοιχες των εισφορών των ασφαλισμένων κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.
Εάν και εφόσον υιοθετηθεί σημαίνει ότι τα επαγγελματικά ταμεία θα μπορούν με συμβάσεις με ασφαλιστικές να προσφέρουν και καλύψεις υγείας , ενώ οι ασφαλιστικές εταιρίες θα διαμορφώνουν πακέτα ασφάλισης που θα λειτουργούν συμπληρωματικά με την κοινωνική ασφάλιση.
Κάτι άλλωστε που κάνουν και τώρα καθώς τα συμβόλαια αυτά είναι ελκυστικά και παρουσιάζουν αύξηση στις πωλήσεις λόγω των υποβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας από τον ΕΟΠΥΥ και το ΕΣΥ .

asfalisinet.gr

Ασφαλιστικός φάκελος Υγείας για όλους

Στην αντικατάσταση του βιβλιαρίου υγείας με τον «Φάκελο Ασφάλισης Υγείας» στοχεύει ο ΕΟΠΥΥ. Ηδη ο φάκελος για τον κάθε ασφαλισμένο έχει ενεργοποιηθεί και περιέχει όλες τις εξετάσεις, ιατρικές πράξεις, επισκέψεις, φάρμακα και ιατροτεχνολογικά υλικά έχει αποζημιώσει ο Οργανισμός τα τελευταία δύο χρόνια.

Από την 1η Ιανουαρίου 2015 πρόσβαση στον προσωπικό του φάκελο θα έχει κάθε ασφαλισμένος χρησιμοποιώντας τον κλειδάριθμό του για το ΤAXISnet και το ΑΜΚΑ (τώρα πρόσβαση έχουν ελάχιστοι πιστοποιημένοι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ και του υπ. Υγείας). Το επόμενο βήμα θα είναι η κάρτα ασφάλισης υγείας, που θα αποτελεί το «διαβατήριο» του ασφαλισμένου στο δίκτυο των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ. Χωρίς αυτήν ο γιατρός δεν θα γράφει φάρμακα και παραπεμπτικά και τα φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια δεν θα εκτελούν συνταγές. Ο Φάκελος Ασφάλισης Υγείας θα αποτελέσει τη βάση και για έλεγχο εξετάσεων σε πραγματικό χρόνο που σημαίνει ότι ο ΕΟΠΥΥ θα έχει τη δυνατότητα να «κόβει» μη αναγκαίες, με βάση επιστημονικά δεδομένα, εξετάσεις-πράξεις πριν αυτές εκτελεστούν.

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης κατά την παρουσίαση του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας χαρακτήρισε την πρωτοβουλία «ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συμφερόντων των ασφαλισμένων» και πρόσθεσε ότι θα επιφέρει «αυτόματη μείωση της προκλητής συνταγογράφησης στα φάρμακα και στις διαγνωστικές εξετάσεις». «Σήμερα, το σύστημα είναι ανοιχτό από παντού», εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός και τόνισε ότι με το ΑΜΚΑ και μόνο ο κάθε πάροχος μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, χωρίς να το γνωρίζει ο ασθενής.

Με τη λειτουργία του «φακέλου» πλέον ο έλεγχος γίνεται σε σχέση με τον ασθενή, γεγονός που μπορεί να συγκρατήσει τον γιατρό από ενδεχόμενη υπερσυνταγογράφηση, ενώ με την πρόσβαση στον προσωπικό του «φάκελο» θα μπορεί ο ίδιος ο ασφαλισμένος να ελέγχει εάν του έχουν χρεωθεί υπηρεσίες που δεν έχει λάβει. Με την κάρτα ασφαλισμένου ο γιατρός δεν θα μπορεί να συνταγογραφεί εν αγνοία του κατόχου της.

Ενοποιούνται οι ασφαλιστικές της Eurobank σε Eurolife ERB Insurance Group

Nέα εταιρεία συμμετοχών, με την επωνυμία Eurolife ERB Insurance Group συστάθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και είναι 100% θυγατρική της Eurobank.

H τράπεζα εισέφερε στην νέα εταιρεία συμμετοχών τις μετοχές που κατείχε άμεσα στις EurolifeΑΕΓΑ, EurolifeΑΕΑΖ και ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜA καθώς και μετρητά ύψους 3,7 εκατ. ευρώ.

Έτσι η νέα holding ελέγχει κατά 100% τις τρεις ασφαλιστικές εταιρείες και μέσω αυτών τις ασφαλιστικές δραστηριότητες του ομίλου στη Ρουμανία (Eurolife ERB Asigurari de Viata SAκαι Eurolife ERB Asigurari Generale SA)

Οι τρεις εταιρείες αποτιμήθηκαν στα 346,3 εκατ. ευρώ και συνυπολογιζομένης της καταβολής μετρητών ύψους 3,7 εκατ. ευρώ η συμμετοχή της Eurobank στη νέα holding για τις ασφαλιστικές δραστηριότητες αποτιμάται στα 350 εκατ. ευρώ.
Πηγή :Euro2day.gr

Tο 70% της αποζημίωσης θα λάβουν για «Ασπίς»

Απορριπτική ως προς την ευθύνη του Δημοσίου για αποζημίωση των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια λόγω πλημμελούς εποπτείας, ακόμα και αν υπάρχει αμέλεια ή δόλος, είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε επαρκή τον μηχανισμό αποζημίωσής τους. Πρόκειται για την αποζημίωσή τους σε ποσοστό 70% από το προϊόν της εκκαθάρισης, που όπως αποφαίνεται το ΣτΕ, καθιστά τον σχετικό μηχανισμό επαρκή. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου (3783/2014), η ικανοποίηση από το προϊόν της εκκαθάρισης, στοιχειοθετεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποζημίωση από την πλευρά του Δημοσίου ακόμη και αν υπάρχει αμέλεια στην Εποπτεία, στον βαθμό που η εποπτεία ασκείται προς όφελος του Δημοσίου και όχι για αποζημιωτικούς λόγους των ασφαλισμένων.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι «ευθύνη προς αποζημίωση από τυχόν πλημμελή άσκηση κρατικής εποπτείας επί των ασφαλιστικών επιχειρήσεων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις διατάξεις του άρθρου 105 του εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα», εφόσον υπάρχει το Νομοθετικό Διάταγμα 400/1970 (περί ιδιωτικής επιχειρήσεως ασφαλίσεως), που προβλέπει ειδικό μηχανισμό για τις περιπτώσεις αυτές. Εξάλλου, σύμφωνα με το άρθρο 105 του εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα η δικαστική διαδικασία είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα, καθώς μάλιστα πρέπει να αποδειχθεί το «πρόδηλο και σοβαρό σφάλμα των εποπτικών οργάνων» των κρατικών οργάνων. Δηλαδή, να αποδειχθεί η ύπαρξη «προφανούς και σοβαρής παρανομίας των εποπτικών οργάνων» του κράτους.

www.kathimerini.gr

 

 

 

Συνεδριάζει αναζητώντας λύσεις ο Σύλλογος της Ασπίς

writing_3

Μια κρίσιμη απόφαση για το μέλλον των αποζημιώσεων που διεκδικούν οι κάτοχοι ασφαλιστηρίων συμβολαίων του ομίλου Ασπίς, καλείται να λάβει την ερχόμενη Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ασφαλισμένων στον όμιλο, το οποίο συνεδριάζει προκειμένου να αποφασίσει το πως θα κινηθεί μετά την απορριπτική ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πηγές του IW αναφέρουν ότι το Δ.Σ. θα κληθεί να εξετάσει αν θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επιμένοντας στη θέση του ότι το δημόσιο υποχρεούται να αποζημιώσει τους ασφαλισμένους λόγω της πλημμελούς εποπτείας την οποία επί χρόνια ασκούσε στον όμιλο Ασπίς.

Παράγοντες του Συλλόγου, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δήλωσαν στο IW ότι μπορεί να μην υποχρεώνει το δημόσιο να καταβάλλει αποζημιώσεις, ωστόσο αναγνωρίζει την ευθύνη των αρμοδίων αρχών για την έκταση που έλαβε το ζήτημα της Ασπίς και το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους των αποζημιώσεων να πιέσουν ώστε, τελικά, να δοθεί στην υπόθεση αυτή πολιτική λύση.

Όπως τονίζουν, βάσει της απόφασης του ΣτΕ η καταβολή των αποζημιώσεων θα απαιτήσει την πάροδο πολλών χρόνων, καθότι οι διαδικασίες εκκαθάρισης του ομίλου είναι χρονοβόρες, ενώ, όπως επισημαίνουν, ακόμη κι αν από την εκκαθάριση καλυφθεί ένα μέρος από τα 600 εκατ. ευρώ που οφείλει ο όμιλος στους ασφαλισμένους του, το εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής που στη συνέχεια θα κληθεί να καλύψει το 70% της διαφοράς δεν έχει τα αναγκαία αποθέματα ώστε να ανταποκριθεί, διότι το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που συγκέντρωσε από το 2010 οπότε και ιδρύθηκε, τα διέθεσε για την αποζημίωση των ασφαλισμένων στη VDV Leben, της οποίας επίσης η άδεια ανακλήθηκε.

Insurance World.gr

Σκόπελος το ΣτΕ για την ΑΣΠΙΣ

ASPIS

Σε νέο αδιέξοδο αυτή τη φορά λόγω της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας οδηγούνται οι ασφαλισμένοι της Ασπίς.

Κατά πληροφορίες το ανώτατο δικαστήριο που εκδίκασε την προσφυγή των ασφαλισμένων δεν τους δικαιώνει.
Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές το ΣτΕ δεν αναγνωρίζει ευθύνη του δημοσίου οπότε και το θέμα περνά και πάλι στα χέρια των άτυχων ασφαλισμένων που θα αναζητήσουν εκ νέου και από αλλού την δικαίωσή τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το θέμα θα οδηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και σαφώς και στο Εγγυητικό Κεφάλαιο που κατά τον νόμο θα αναλάβει το 70% της αποζημίωσης. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να ανακοινωθεί η σχετική απόφαση και να υπάρχει η τεκμηριωμένη άποψη του δικαστηρίου που σαφώς θα προκαλέσει πλήγμα στην ασφαλιστική αγορά και σε μια περίοδο όπου είναι διάχυτη η ανάγκη για ασφάλιση θέματα όπως της Ασπίς προκαλούν αμφιβολίες που όσο αβάσιμες και άδικες και να είναι τελικώς είναι σε βάρος της ιδιωτικής ασφάλισης.

Insurance World.gr

10 κανόνες για να είστε «καλυμμένοι» σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

CAR

Σημαντικές πληροφορίες για το τι πρέπει να φροντίσει ο οδηγός πριν και μετά από ένα τροχαίο ατύχημα εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων, με στόχο να ενημερώσει τους καταναλωτές, ώστε την ώρα της ζημιάς να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΑΔΧ «η ουσιώδης διαφορά του να έχει κάποιος στο πλευρό του τον προσωπικό του ασφαλιστή αντί να είναι ασφαλισμένος μέσω ίντερνετ ή τράπεζας, φαίνεται από τη στιγμή του ατυχήματος μέχρι την αποζημίωση του παθόντα. Ο ασφαλιστής μπορεί να σας συμβουλέψει ούτως ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις λόγω παραμέτρων του ασφαλιστηρίου που αγνοείτε, να διαμεσολαβήσει μεταξύ του ασφαλισμένου και της ασφαλιστικής εταιρείας, να σας γλυτώσει από δικαστικά έξοδα και χρονοβόρες διαδικασίες αποζημίωσης».

Πριν το ατύχημα:

1. Φροντίστε να οδηγείτε έχοντας θεωρημένη την άδεια οδήγησης για την κατηγορία του οχήματός σας. Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν ατυχήματα εφόσον διαπιστωθεί ότι το δίπλωμα οδήγησης είτε έχει λήξει είτε δεν είναι κατάλληλο για τον τύπο του οχήματος που οδηγείτε.
2. Το να οδηγεί κάποιος νηφάλιος, έχοντας δεμένη τη ζώνη ασφαλείας και φορώντας το κράνος όσον αφορά τους μοτοσικλετιστές, πέραν της ασφάλειας που είναι το κυρίως ζητούμενο, εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη διευθέτηση της ζημιάς του

Μετά το ατύχημα:

3. Λάβετε μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας προς αποφυγή δεύτερου ατυχήματος. Μετακινείστε τα εμπλεκόμενα οχήματα σε ασφαλές μέρος
4. Βγάλετε φωτογραφίες της αρχικής θέσης των οχημάτων πριν τα μετακινήσετε, έστω και με το κινητό σας τηλέφωνο. Βοηθά τους εκκαθαριστές ζημιών να αποφανθούν για την υπαιτιότητα και την έκταση της ζημιάς
5. Καλέστε αμέσως την φροντίδα ατυχήματος για καταγραφή της δήλωσης ατυχήματος και μεταφορά του οχήματος στο συνεργείο της επιλογής σας, εφόσον εξαιτίας της σύγκρουσης το όχημά σας δεν μπορεί να μετακινηθεί. Το τηλέφωνο της φροντίδας ατυχήματος αναγράφεται σε εμφανές σημείο στο ασφαλιστήριο του οχήματός σας
6. Αν υπάρχει διαφωνία για τις συνθήκες του ατυχήματος ή/και τραυματισμός, ή εφόσον το άλλο εμπλεκόμενο όχημα είναι ανασφάλιστο καλέστε την τροχαία οπωσδήποτε, ούτως ώστε να γίνει καταγραφή του συμβάντος και καταγραφή υπαιτιότητας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν ισχύει η κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα
7. Αν δεν επιληφθεί η Φροντίδα Ατυχήματος, ενημερώστε οπωσδήποτε τον ασφαλιστή σας το συντομότερο δυνατόν για το ατύχημα
8. Ανταλλάξτε στοιχεία με τον/τους άλλους εμπλεκόμενους στο ατύχημα όπως ονοματεπώνυμο, αριθμό κυκλοφορίας, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, ασφαλιστική εταιρεία
9. Αν υπάρχουν μάρτυρες που μπορούν να περιγράψουν πως έγινε το συμβάν, κρατείστε τα στοιχεία τους
10. Πριν την επισκευή του αυτοκινήτου σας επικοινωνήστε με τον ασφαλιστή σας για κλείσιμο ραντεβού με πραγματογνώμονα

Insurance World.gr

Η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ βραβεύεται ως True Leader για 4η συνεχόμενη χρονιά

Σημαντική βράβευση, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, πέτυχε η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ, στο πλαίσιο του θεσμού «TRUE LEADERS» της ICAP GROUP.

Πιο συγκεκριμένα η εισηγμένη στο ΧΑ Ελληνική ασφαλιστική εταιρεία, διακρίθηκε ως μια από τις 50 καλύτερες επιχειρήσεις – ηγέτες στην Ελληνική αγορά, ανάμεσα σε 500 εταιρείες.

Η βράβευση βασίστηκε σε μετρήσιμα κριτήρια, με δημοσιευμένα αποτελέσματα από τους ισολογισμούς των εταιρειών για το οικονομικό έτος 2013, όπως κερδοφορία, αύξηση προσωπικού, υψηλό rating πιστοληπτικής ικανότητας και θέση της εταιρείας στον κλάδο που δραστηριοποιείται. Η Ευρωπαϊκή Πίστη ικανοποιούσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και τις τέσσερις προϋποθέσεις βράβευσης.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση της εταιρείας, η συγκεκριμένη βράβευση είναι αποτέλεσμα αρμονικής συνεργασίας, συνοχής και προσπάθειας της Διοίκησης και ολόκληρου του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρείας, Πωλήσεων & Εσωτερικών υπηρεσιών.

InsuranceDaily

Δείτε Ποιες Ασφαλιστικές Εταιρείες Ξεχώρισαν για την Κερδοφορία τους το 2013

Στο top 20 των ομίλων με τη μεγαλύτερη αριθμητική αύξηση κερδών EBITDA 2012 -2013 εμφανίζονται στη 17 θέση ηInternational Life Α.Ε Ασφαλίσεων Ζωής με αύξηση στον κύκλο εργασιών της στα 78.299.000 ευρώ από 76.547.000 ευρώ το 2012 ενώ  παρουσίασε και αύξηση στα κέρδη EBITDA όπου από τα -17.175.00 ευρώ το 2012 σκαρφάλωσε στα 7.324.οοο ευρώ το 2013. Ανάλογη ήταν και η κερδοφορία της International HoldingA.E στην 18 θέση η οποία παρουσίασε αύξηση στον κύκλο εργασιών της από τα 76.093.000 ευρώ το 2012 στα 77.669.000 ευρώ το 2013 ενώ η αύξηση στα κέρδη EBITDA έφτασε τα 5.651.000 ευρώ από τα -17.928.000 το 2012.

Στην 20 θέση Ο Όμιλος εταιρειών «Η Εθνική Α.Ε.Ε.Γ.Α» παρουσίασε μείωση στον κύκλο εργασιών της παρουσιάζοντας 715.387.000 ευρώ σε σχέση με τα 865.353.000 ευρώ του 2012 ενώ στα κέρδη EBITDA παρουσίασε αύξηση από τα 92.461.000 ευρώ το 2012 στα 111.891.000 το 2013.

Στο top 20 των εταιρειών με τη μεγαλύτερη αύξηση κερδών EBITDA 2012 – 2013 εμφανίζεται στην 4 θέση η MetLifeA.E Ασφαλίσεων Ζωής με μείωση στον κύκλο εργασιών της από τα 588.670.000 ευρώ το 2012 στα 498.069.000 ευρώ το 2013 ενώ στα κέρδη EBITDA παρουσίασε κέρδη από τα -90.032.000 ευρώ το 2012 στα 8.353.000 ευρώ το 2013.

Στις 100 μεγαλύτερες εταιρείες βάσει κύκλου εργασιών που δεν συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα top 500 βάσει EBITDA εμφανίζεται στην 48 θέση η Υδρόγειος Α.Α.Α.Ε με μεταβολή στον κύκλο εργασιών της -1.4% από τα 122.751.000 ευρώ το 2012 στα 121.082.000 ευρώ το 2013.

Στις Ασφαλιστικές εταιρείες που διακρίνονται ανελλιπώς ως Business Leaders in Greece από το 2007 εώς το 2013 ξεχώρισαν η ERGO Α.Α.Ε Ζημιών με κέρδη EBITDA το 2013 στα 19.562.000 ευρώ και η EUROLIFE ERB Α.Ε.Γ.Α με κέρδη EBITDA to 2013 43.774.000 ευρώ.

Στην κατηγορία με τους 200 ομίλους με τα μεγαλύτερα κέρδη EBITDA ξεχώρισαν 6 Ασφαλιστικοί Όμιλοι:

  • Ο Όμιλος Εταιρειών Εθνική Α.Ε.Ε.Γ.Α στη 17 θέση με 21% αύξηση στα κέρδη EBITDA, -17.3% αύξηση στον κύκλο εργασιών της και 36,9% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Ο Όμιλος Εταιρειών της Αγροτικής Ασφαλιστικής στην 43 θέση με -5,7% στα κέρδη EBITDA, 7,2% αύξηση στον κύκλο εργασιών της και 144,7% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Ο Όμιλος Εταιρειών της Ευρωπαϊκής Πίστης Α.Ε.Γ.Α στην 71 θέση με αύξηση 14,2% στα κέρδη EBITDA, 0,9 αύξηση στον κύκλο εργασιών της και 14,9% αύξηση στα ίδια κεφάλαια. σε σχέση με το 2012.
  • Ο Όμιλος Εταιρειών International Life Α.Ε Ασφαλίσεων Ζωής στην 107 θέση με αύξηση 142,6% στα κέρδη EBITDA, 2,3% αύξηση στον κύκλο εργασιών της και 110,6% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Ο Όμιλος Εταιρειών International Holding A.E. στην 134 θέση με αύξηση 131,5% στα κέρδη EBITDA, 2,1% αύξηση στον κύκλο εργασιών της και 35,1% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Ο Όμιλος Εταιρειών ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.Γ.Α στην 183 θέση με αύξηση 406,9% στα κέρδη EBITDA, 11,8% αύξηση στον κύκλο εργασιών της και 32,8% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.

Στην κατηγορία με τις 500 εταιρείες με τα μεγαλύτερα κέρδη EBITDA ξεχώρισαν 26 Ασφαλιστικές Εταιρείες:

  • Η Εταιρεία Εθνική Α.Ε.Ε.Γ.Α στην 13 θέση με 22.6% αύξηση στα κέρδη EBITDA, -17.2% στον κύκλο εργασιών της και 39,3% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία EUROLIFE ERB Α.Ε.Α.Ζ. στην 43 θέση με -14% κέρδη EBITDA, 28,4% αύξηση στον κύκλο εργασιών της και και 25% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία EUROLIFE ERB Α.Ε.Γ.Α. στην 49 θέση με 16,8% αύξηση στα κέρδη EBITDA, αύξηση 22,1% στον κύκλο εργασιών της και 35,8% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία Αγροτική Ασφαλιστική Α.Ε. στην 54 θέση με -4.8% κέρδη EBITDA , αύξηση 7,4% στον κύκλο εργασιών της και 146,4% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία ΑΧΑ Ασφαλιστική Α.Ε. στην 60 θέση με αύξηση 4,8% κέρδη EBITDA , -11.9% στον κύκλο εργασιών της και αύξηση 34,3% στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία ING A.E. Εταιρία Ζωής στην 73 θέση με 121,5% αύξηση στα κέρδη EBITDA , αύξηση 0,9% στον κύκλο εργασιών της και αύξηση 30,5% στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία ALLIANZ HELLAS Ασφαλιστική Α.Ε. στην 76 θέση με -21,3% στα κέρδη EBITDA , -20.3% στον κύκλο εργασιών της και 77,8% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία ERGO Α.Α.Ε. Ζημιών στην 80 θέση με αύξηση 29,2% στα κέρδη EBITDA, -7,4% στον κύκλο εργασιών της και -0,1% στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ Α.Ε.Α.Ε στην 83 θέση με αύξηση 29,9% στα κέρδη EBITDA,  -51,5% στον κύκλο εργασιών της και  αύξηση 24,2% στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Γ.Α στην 94 θέση με αύξηση 495,5% στα κέρδη EBITDA, 5,2% στον κύκλο εργασιών της και αύξηση 25,8% στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Α.Ε.Γ.Α. στην 104 θέση με αύξηση 44,1% στα κέρδη EBITDA, 17,9% στον κύκλο εργασιών της και αύξηση 38,4% στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Γενικών Ασφαλίσεων Α.Ε. στην 113 θέση με αύξηση 80,8% στα κέρδη EBITDA, -0,2 στον κύκλο εργασιών της και 13,3% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ Ζημιών Α.Ε. στην 117 θέση με αύξηση 134,7% στα κέρδη EBITDA, -0,3% στον κύκλο εργασιών της και 11,7% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΊΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α στη 119 θέση με αύξηση 15,2% στα κέρδη EBITDA, 0,9% αύξηση στον κύκλο εργασιών της και 14,3% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ Ζωής Α.Ε. στην 125 θέση με αύξηση 2460,1% στα κέρδη EBITDA, -19,4% στον κύκλο εργασιών της και -0,4% στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε. στην 127 θέση με αύξηση 61,8% στα κέρδη EBITDA, -10,4 στον κύκλο εργασιών της και 41,2% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία GENERALI HELLAS Α.Ε. στην 182 θέση με αύξηση 272,4% στα κέρδη EBITDA, -0,6 κέρδη στον κύκλο εργασιών της και 38,7% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία METLIFE Ζωής A.E. στην 185 θέση με αύξηση 109,3%  στα κέρδη EBITDA, -15,4% στον κύκλο εργασιών της και 37% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία HDI GERLING A.G. στην 205 θέση με -8.8% στα κέρδη EBITDA, αύξηση 3%  στον κύκλο εργασιών της και και 8,7% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία INTERNATIONAL LIFE Α.Ε.Γ.Α. στην 240 θέση με αύξηση 804,5% στα κέρδη EBITDA, αύξηση 18,8% στον κύκλο εργασιών της και 402,8% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  •  Η Εταιρεία ΣΙΔΕΡΗΣ Γ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ Α.Ε.Γ.Α. στην 274 θέση με αύξηση 14,9% στα κέρδη EBITDA, -6.4% στον κύκλο εργασιών της και 4% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α στην 303 θέση με αύξηση 182,1% στα κέρδη EBITDA, αύξηση 5,4%  του κύκλου εργασιών της και 24,2% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ Α.Ε.Ε.Γ.Α στην 364 θέση με -39,6% στα κέρδη EBITDA, – 20,9% του κύκλου εργασιών της και 4,1% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ Βοηθείας Α.Ε.Γ.Α στην 397 θέση με αύξηση 5,5% στα κέρδη EBITDA, αύξηση 3,8% του κύκλου εργασιών της και 10,4% αύξηση στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία Credit Agricole Insurance Α.Ε. στην 415 θέση με αύξηση 45,9% στα κέρδη EBITDA, αύξηση 37,4% στον κύκλο εργασιών της και -22,6% στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.
  • Η Εταιρεία AIG HELLAS Α.Ε. στην 476 θέση με αύξηση 22,4% στα κέρδη EBITDA, αύξηση 1% στον κύκλο εργασιών της και αύξηση 24,5% στα ίδια κεφάλαια σε σχέση με το 2012.

InsuranceDaily