“Εμφαση σε υγεία και συντάξεις”

Ημερησία

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Εμφαση σε υγεία και συντάξεις

Οι συνταξιοδοτικές ασφαλίσεις και οι ασφαλίσεις υγείας θα αποτελέσουν τους βασικούς στόχους μεσομακροπρόθεσμης ανάπτυξης της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα κληθούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά (ή και ως βασικοί πάροχοι συντάξεων και υγείας σε αρκετές περιπτώσεις ) της κοινωνικής ασφάλισης αναφέρθηκαν οι ομιλητές στο χθεσινό συνέδριο των Financial Times. Σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα δίκτυα διανομής τους, ο κλάδος μετασχηματίζεται δίνοντας έμφαση κυρίως στον συνδυασμό του ανθρώπινου δικτύου (agency) με το ηλεκτρονικό δίκτυο (internet) προκειμένου να προσφέρουν άμεσες υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος και καλύτερη εξυπηρέτηση.

Σε ό,τι αφορά τις ασφαλίσεις υγείας, σε παρέμβασή του ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε τη βούληση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε συνεργασίες με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες αφ’ ενός στη σύνταξη των ιατρικών πρωτοκόλλων, όπου και οι δύο πλευρές αποσκοπούν στη μείωση του κόστους τους και αφ’ ετέρου στο μέτωπο της συνεργασίας των ασφαλιστικών εταιρειών με τα κρατικά νοσοκομεία.

Κράτος και ασφαλιστικές Την ανάγκη να συνδράμει και το κράτος με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο που θα ευνοεί την υγιή ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης επισήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου αναφερόμενος και στην εποπτεία του κλάδου τόνισε: «Οι ασφαλιστικές εταιρείες βρίσκονται μπροστά σε μια τεράστια ευκαιρία και καλούνται να δείξουν ετοιμότητα. Η επιτυχία θα περάσει πρώτα απ’ όλα μέσα από την αξιοπιστία των εταιρειών. Η ΤτΕ αποτελεί έναν σοβαρό και αυστηρό επόπτη, ενώ αυστηρό είναι και το κανονιστικό σχέδιο που έρχεται από την Ευρώπη. Πολλά από τα στοιχεία που μας φέρνει η κανονιστική χιονοστιβάδα τα χρειαζόμαστε. Από την άλλη πλευρά, ελλοχεύει ο κίνδυνος της γραφειοκρατίας, η οποία θα αυξήσει και το κόστος. Γι’ αυτό οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να δουλέψουν με την εποπτική αρχή, προκειμένου τελικά να πάρουμε μόνο ό,τι χρειαζόμαστε από την κανονιστική χιονοστιβάδα που έρχεται».

Νίκος Σακελλαρίου