Ασφάλιση Πειρατείας από την AIG στην Ελλάδα

16/ 12/ 2013 Από:

Η AIG στην Ελλάδα παρουσιάζει το Maritime Kidnap & Ransom (K&R), ένα πρόγραμμα ασφάλισης πειρατείας που απευθύνεται στη ναυτιλιακή αγορά. Χρησιμοποιώντας τη διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία του Ομίλου στη συγκεκριμένη κατηγορία απειλών, το προϊόν προσφέρεται πλέον με τοπική ανάληψη κινδύνων, διαχείριση συμβολαίου και ζημιών, σε συνεργασία με την παγκόσμια ομάδα K&R της AIG. 

Το Maritime Kidnap & Ransom ενεργοποιείται σε περίπτωση πειρατείας σε πλοίο και καλύπτει τα λύτρα που θα ζητηθούν για την απελευθέρωση αυτού και του πληρώματος, καθώς επίσης και μία εκτενή σειρά εξόδων που ενδέχεται να προκύψουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μια από τις βασικές καλύψεις του προγράμματος είναι και οι αμοιβές εξειδικευμένων συμβούλων διαχείρισης κρίσεων με πολυετή παγκόσμια πείρα σε περιπτώσεις πειρατείας και απαγωγών. Οι υπηρεσίες της AIG ξεκινούν πολύ πριν την επέλευση κάποιου περιστατικού, με εκπαίδευση του πληρώματος και της πλοιοκτήτριας εταιρίας σε θέματα διαχείρισης αντίστοιχων κινδύνων.

Ο κος Κώστας Βούλγαρης, Financial Lines Head της AIG για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα σχολίασε σχετικά: «Η πειρατεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ναυτιλία σήμερα, απειλώντας ανθρώπινες ζωές και δημιουργώντας σημαντικές οικονομικές απώλειες για τις πλοιοκτήτριες εταιρίες. Μπορεί τα φαινόμενα να έχουν μειωθεί σε παραδοσιακά επικίνδυνες περιοχές όπως ο Κόλπος του Άντεν, ωστόσο παρουσιάζουν αύξηση σε άλλες, όπως αυτή της Δυτικής Αφρικής. Η AIG έχει ιδιαίτερα μεγάλη πείρα τόσο στην ασφάλιση αυτών των κινδύνων όσο και στη διαχείριση ανάλογων περιστατικών. Πλέον η εμπειρία αυτή μεταφέρεται και σε τοπικό επίπεδο, δίνοντας στους ασφαλισμένους μας τη δυνατότητα να επωφελούνται από την παγκόσμια τεχνογνωσία μας σε συνδυασμό με την άμεση, τοπική εξυπηρέτηση.»

Leave a Comment