Γιατί είναι απαραίτητη η ιδιωτική ασφάλιση Υγείας;

Την ώρα που η αδυναμία του κράτους καθιστά αναγκαία την εξασφάλιση πρόσθετων καλύψεων Υγείας, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές αποδεικνύουν ότι ξέρουν να λειτουργούν συμπληρωματικά και να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Είναι ξεκάθαρα θέμα επιλογών. Τα ιδιωτικά προγράμματα Υγείας προσφέρουν μία μεγάλη γκάμα επιλογών και δίνουν τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να αποκτήσει ένα πακέτο παροχών και υπηρεσιών που ταιριάζει τόσο στις οικονομικές του δυνατότητες όσο και στις ανάγκες του.

Τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα. Το ίδιο γνωστές και εξωφρενικές είναι οι ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία. Οι ελλείψεις τα τελευταία χρόνια σε φάρμακα, εξοπλισμό και αναλώσιμα επιδεινώνουν σημαντικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Δυστυχώς, το αγαθό της δημόσιας Υγείας έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί κρατική παροχή για τους πολίτες που ματώνουν κάθε χρόνο πληρώνοντας φόρους και εισφορές. Είναι μία κατάσταση που επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες, στρέφοντας το ενδιαφέρον των πολιτών στην ιδιωτική ασφάλιση.

Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο και την επιβολή των capital controls, η ζήτηση για ασφαλιστικά προγράμματα Υγείας πραγματικά εκτινάχθηκε. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015, ο αριθμός των αιτήσεων για προγράμματα Υγείας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό.

Η τάση συνεχίζεται και αναμένεται να παγιωθεί στο επόμενο διάστημα, καθώς τα ιδιωτικά προγράμματα προσφέρουν λύσεις και εξασφαλίζουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε μία εποχή έντονης αβεβαιότητας.

Η ιδιωτική ασφάλιση Υγείας συμπληρώνει τις παροχές του κοινωνικού ταμείου του ασφαλισμένου και επιτρέπει την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους. Η πρόσβαση παρέχεται, μάλιστα, άμεσα, χωρίς την αναμονή του κρατικού συστήματος.

Επιπλέον, οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν μία πολύ μεγάλη γκάμα προγραμμάτων, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και να διαχειριστείτε το κόστος, ανάλογα με το πορτοφόλι σας.

Όπως προαναφέρθηκε, είναι θέμα επιλογών. Ο ασφαλισμένος μπορεί ακόμη και να επιλέξει τον γιατρό, το διαγνωστικό κέντρο και το νοσηλευτικό ίδρυμα που επιθυμεί. Το κόστος προσαρμόζεται στις οικονομικές δυνατότητες του καθενός και πραγματικά με προσιτό κόστος μπορούν να αντιμετωπιστούν μεγάλες δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο ασφαλιζόμενος μπορεί επίσης να επιλέξει το επίπεδο καλύψεων που του ταιριάζει: ένα πλήρες πρόγραμμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κάλυψης, νοσοκομειακή κάλυψη, ή μόνο πρωτοβάθμια κάλυψη.

Οι όροι, οι παροχές και η συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα είναι τα στοιχεία που μπορούν να διαφοροποιηθούν και να διαμορφωθούν ανάλογα για να συνθέσουν το καλύτερο μείγμα υπηρεσιών και παροχών.

Ο κάτοχος ιδιωτικού συμβολαίου απολαμβάνει ειδικά προνόμια σε συμβεβλημένα με την εταιρεία του νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει τη δυνατότητα επιλογής νοσοκομείου ακόμη και στο εξωτερικό.

Από ένα πρόγραμμα βασικών καλύψεων που με προσιτό κόστος λειτουργεί κυρίως συμπληρωματικά σε κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς ασφάλισης, μέχρι εξειδικευμένα προγράμματα με ιδιαίτερα υψηλά ανώτατα όρια, που εξασφαλίζουν συνθήκες ποιοτικών υπηρεσιών ακόμη και σε περιπτώσεις πολύ σοβαρών ασθενειών.

Μπορεί η αδυναμία του κράτους να καθιστά αναγκαία την εξασφάλιση πρόσθετων καλύψεων, όμως οι ιδιωτικές ασφαλιστικές έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να λειτουργούν συμπληρωματικά και να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Στα περισσότερα προγράμματα το ασφάλιστρο διαμορφώνεται ανάλογα με την συχνότητα καταβολής των ασφαλίστρων, την ηλικία του ασφαλιζόμενου και την κατάσταση της υγείας του.

Οι σημαντικότερες καλύψεις και παροχές των ιδιωτικών συμβολαίων υγείας έχουν ως εξής (διαφέρουν ανάλογα με την ασφαλιστική και το πρόγραμμα):

  • Έως 100% κάλυψη εξόδων σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό (δαπάνες νοσοκομείου, μεταμοσχεύσεων, αμοιβή αποκλειστικής νοσοκόμας, χειρουργών, αναισθησιολόγων, έξοδα συνοδού, δαπάνες ασθενοφόρου, εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις κ.ά.)
  • Επιλογή θέσης νοσηλείας
  • Αποζημίωση με απευθείας εξόφληση στα συμβεβλημένα νοσοκομεία
  • Προ και μετά νοσοκομειακά έξοδα
  • Έξοδα νοσοκόμου στο σπίτι
  • Ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα
  • Επίδομα τοκετού
  • Χειρουργικό επίδομα
  • Ιατρικές εξετάσεις
  • Ετήσιος προληπτικός έλεγχος
  • Ιατρικές πράξεις

www.insurancedaily.gr

Leave a Comment