Ασφαλίσεις υγείας και επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα αγοράζουν οι Έλληνες

την πρώτη προτίμηση των Ελλήνων στην περίοδο της κρίσης έρχονται οι ασφαλίσεις υγείας στην Ιδιωτική Ασφάλιση , δείχνοντας έτσι την βαθειά κρίση στο δημόσιο σύστημα υγείας , αλλά και το υψηλό ποσοστό ανασφάλιστων λόγω ανεργίας.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της παραγωγής ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιριών η παραγωγή στον κλάδο υγείας στις ασφαλίσεις ζωής μέσα στο πρώτο 7μηνο του 2014 εκτινάχθηκε στο +27,3 % και στον κλάδο ζημιών οι ασφαλίσεις Ασθένειας στο +39,2% .
Επίσης αύξηση παρατηρείται και στα ασφαλιστικά προϊόντα επενδύσεων του κλάδου ζωής, όπου μέσα στο πρώτο επτάμηνο του 2014 η παραγωγή ασφαλίστρων παρουσίασε αύξηση +54,7% . Αντίθετα τα κλασικά συμβόλαια ζωής παρουσιάζουν μικρή αύξηση +0,6% το ίδιο διάστημα.
Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς η υψηλή ζήτηση των επενδυτικών ασφαλιστικών προϊόντων σχετίζεται τόσο με την μείωση των επιτοκίων στις τράπεζες όσο και με τις υψηλές αποδόσεις που παρουσιάζουν οι τιμές μετοχών και ομολόγων που συνήθως επενδύουν τα προϊόντα αυτά οι ασφαλιστικές.

www.asfalisinet.gr

Leave a Comment