Συμφωνία ING Ελλάδος με Ιατρικό Αθηνών

Δημοσιεύθηκε: 15:26 – 18/12/13                                     euro2day.gr

Η ING Ελλάδος υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, η οποία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στους ασφαλισμένους της, αλλά και στους δύο κορυφαίους οργανισμούς.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή συνεργασία, οι ασφαλισμένοι σε προγράμματα ασφάλισης υγείας της ING, με ελεύθερη επιλογή νοσοκομειακού παρόχου, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και στις υπηρεσίες υγείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι και στο Παιδιατρικό Κέντρο, με απευθείας κάλυψη του συνόλου των δαπανών από την ING.

«Στην ΙΝG επιβραβεύουμε τη μακροχρόνια εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες μας για την προστασία της υγείας τους, συνεχίζοντας τη σύναψη συνεργασιών με τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Τέτοιου είδους συνεργασίες ενδυναμώνουν και εδραιώνουν ακόμη περισσότερο τη θέση της ING στην ελληνική αγορά» σχολίασε σχετικά ο CEO της ING Ελλάδας, κ. Luis Miguel Gomez.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος αναφερόμενος στη συμφωνία δήλωσε: «Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, η επέκταση της συνεργασία μας με την ING στοχεύει στο να δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να έχουν πρόσβαση στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Οι κορυφαίοι ιατροί – συνεργάτες μας, το άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός τελευταίας γενιάς που διαθέτουμε, καθώς και οι υπερσύγχρονες και πιστοποιημένες για τη λειτουργία τους νοσοκομειακές μας μονάδες είναι πλέον στην υπηρεσία όλων των ασφαλισμένων της ING».

Πως να επιλέξτε συνταξιοδοτικά προγράμματα από τις ασφαλιστικές εταιρίες

http://asfalisinet.gr/2013/11/27

Οι αλλαγές που επέρχονται στα κοινωνικά ασφαλιστικά προγράμματα μειώνουν όλο και περισσότερο τις συνταξιοδοτικές προσδοκίες των ασφαλισμένων οι οποίοι προκειμένου να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή σύνταξη αναγκάζονται τώρα η στο μέλλον να καταφύγουν και σε ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα.

Έτσι μπορεί παλιότερα η ιδιωτική ασφάλιση σύνταξης να μην ήταν και τόσο αναγκαία, σήμερα όμως που οι οικονομικές συνθήκες αλλάζουν δεν υπάρχει κατηγορία κοινωνικής και οικονομικής τάξης που να μην έχει ανάγκη μια τέτοια επιλογή.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των συνταξιοδοτικών ασφαλιστικών προγραμμάτων προσφέρουν συνταξιοδοτικά προγράμματα που παρέχουν τη δυνατότητα επιλογής, σταθερού ή αυξανόμενου ποσού μηνιαίας σύνταξης, όπως επίσης και τη συμμετοχή του ασφαλισμένου στα κέρδη που θα προκύψουν από την απόδοση των επενδυόμενων κεφαλαίων.
Επίσης ανάλογα με τα συνταξιοδοτικά προγράμματα ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει και τον τρόπο καταβολής των ασφαλίστρων που μπορεί να είναι είτε περιοδικά είτε με εφάπαξ καταβολή. Όπως επίσης υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μηνιαίας η εφάπαξ καταβολής του συσσωρευμένου κεφαλαίου (ή συνδυασμού τους) στην έναρξη της συνταξιοδότησης.
Επιπλέον στα ιδιωτικά ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά προγράμματα ο ασφαλισμένος μπορεί να εξαγοράσει το πρόγραμμα πριν την λήξη του , επίσης να μεταβιβάσει αυτόματα τη μηνιαία σύνταξη ή ένα ποσοστό της στους δικαιούχους που αυτός θα ορίσει στην ασφαλιστική εταιρεία, καθώς και να επιλέξει εάν αυτό θα συμβαίνει για περιορισμένο χρονικό διάστημα ή εφόρου ζωής του.
Οι κυριότερες επιλογές ως προς τα συνταξιοδοτικά προγράμματα είναι:
-Καταβολή ετήσιου ασφαλίστρου για συνταξιοδότηση ισόβιας χρονικής διάρκειας
-Καταβολή ετήσιου ασφαλίστρου για μηνιαία αυξανομένη σύνταξη
-Καταβολή εφάπαξ ασφαλίστρου με σκοπό τη σύνταξη-αποταμίευση.

Ασφάλιση Πειρατείας από την AIG στην Ελλάδα

16/ 12/ 2013 Από:

Η AIG στην Ελλάδα παρουσιάζει το Maritime Kidnap & Ransom (K&R), ένα πρόγραμμα ασφάλισης πειρατείας που απευθύνεται στη ναυτιλιακή αγορά. Χρησιμοποιώντας τη διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία του Ομίλου στη συγκεκριμένη κατηγορία απειλών, το προϊόν προσφέρεται πλέον με τοπική ανάληψη κινδύνων, διαχείριση συμβολαίου και ζημιών, σε συνεργασία με την παγκόσμια ομάδα K&R της AIG. 

Το Maritime Kidnap & Ransom ενεργοποιείται σε περίπτωση πειρατείας σε πλοίο και καλύπτει τα λύτρα που θα ζητηθούν για την απελευθέρωση αυτού και του πληρώματος, καθώς επίσης και μία εκτενή σειρά εξόδων που ενδέχεται να προκύψουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μια από τις βασικές καλύψεις του προγράμματος είναι και οι αμοιβές εξειδικευμένων συμβούλων διαχείρισης κρίσεων με πολυετή παγκόσμια πείρα σε περιπτώσεις πειρατείας και απαγωγών. Οι υπηρεσίες της AIG ξεκινούν πολύ πριν την επέλευση κάποιου περιστατικού, με εκπαίδευση του πληρώματος και της πλοιοκτήτριας εταιρίας σε θέματα διαχείρισης αντίστοιχων κινδύνων.

Ο κος Κώστας Βούλγαρης, Financial Lines Head της AIG για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα σχολίασε σχετικά: «Η πειρατεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ναυτιλία σήμερα, απειλώντας ανθρώπινες ζωές και δημιουργώντας σημαντικές οικονομικές απώλειες για τις πλοιοκτήτριες εταιρίες. Μπορεί τα φαινόμενα να έχουν μειωθεί σε παραδοσιακά επικίνδυνες περιοχές όπως ο Κόλπος του Άντεν, ωστόσο παρουσιάζουν αύξηση σε άλλες, όπως αυτή της Δυτικής Αφρικής. Η AIG έχει ιδιαίτερα μεγάλη πείρα τόσο στην ασφάλιση αυτών των κινδύνων όσο και στη διαχείριση ανάλογων περιστατικών. Πλέον η εμπειρία αυτή μεταφέρεται και σε τοπικό επίπεδο, δίνοντας στους ασφαλισμένους μας τη δυνατότητα να επωφελούνται από την παγκόσμια τεχνογνωσία μας σε συνδυασμό με την άμεση, τοπική εξυπηρέτηση.»

Οι Ευρωπαϊκές Εξελίξεις στον Ασφαλιστικό Κλάδο

16/ 12/ 2013 Από:

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων κυρίου Νίκου Μακρόπουλου, διοργάνωσε ειδική εκδήλωση με θέμα τις τελευταίες ευρωπαϊκές εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 200 περίπου εκπρόσωποι της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς ενώ διακεκριμένοι ομιλητές παρουσίασαν τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες και εξελίξεις στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό χώρο.

Η κ. Μ. Αντωνάκη, Γεν. Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, ανοίγοντας την εκδήλωση τόνισε πως η εξέλιξη της ενιαίας Ευρώπης είναι πολύ σημαντική για την πορεία της χώρας και της αγοράς τόσο από πολιτική όσο και από οικονομική άποψη. Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα ασφαλιστικού ενδιαφέροντος στην κορυφή αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη βρίσκεται το θέμα της δημιουργίας ενιαίου εποπτικού μηχανισμού στον τραπεζικό κλάδο και τι αυτό θα συνεπάγεται στο μέλλον και για την εποπτεία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, η αναθεώρηση της ευρωπαϊκής εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα, η οριστικοποίηση του Solvency II, η ενίσχυση της προστασίας και της ενημέρωσης του καταναλωτή και το θέμα των συντάξεων.

Ακολούθησε ο κ. Ν. Μακρόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων της ΕΑΕΕ, ο οποίος αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της ΕΑΕΕ τόνισε ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη τρέχουν και επηρεάζουν τη χώρα και την ασφαλιστική αγορά. Προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών οφείλουμε να είμαστε καλά πληροφορημένοι για τα τεκταινόμενα στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η ελληνική ασφαλιστική αγορά παρά την επίδραση της οικονομικής κρίσης αντέχει και προσαρμόζεται στις κανονιστικές απαιτήσεις.

Ο κ. Ι. Χατζηβασίλογλου, αναλογιστής, Τράπεζα της Ελλάδος, αναφέρθηκε στο νέο ρόλο των εθνικών εποπτικών αρχών των μελών της Ε.Ε. για την προστασία όχι μόνο των καταναλωτών – πολιτών της χώρας τους αλλά των Ευρωπαίων καταναλωτών ως σύνολο, σύμφωνα με την αρχή της ενιαίας αγοράς που απαιτεί ίση αντιμετώπιση όλων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στον ευρωπαϊκό χώρο. Η ελληνική εποπτική αρχή αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ασφαλίσεων & Συντάξεων (EIOPA) και βρίσκεται σε απόλυτη σύμπνοια με την ευρωπαϊκή εποπτική αρχή. Ο κ. Χατζηβασίλογλου αναφέρθηκε επίσης στην συμβολή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή σύγκλιση στα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα, ιδιαίτερα εν όψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2014.σία του καταναλωτή. Σημαντικότερη πρωτοβουλία για τον ασφαλιστικό κλάδο είναι το Solvency II -το νέο αυστηρό πλαίσιο που θωρακίζει τη φερεγγυότητα του ασφαλιστικού κλάδου, το οποίο έχει πλέον μπει στην τελική του ευθεία παραμένουν όμως αρκετά τεχνικά ζητήματα προς διευθέτηση μέχρι την πλήρη εφαρμογή του από 1.1.2016. Ο κ. Wiedner αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τις συντάξεις (Λευκή βίβλος για τις συντάξεις, αναθεώρηση της οδηγίας IORP για την παροχή επαγγελματικών συντάξεων), καθώς η ανεπάρκεια και τα προβλήματα βιωσιμότητας των κρατικών συνταξιοδοτικών συστημάτων αποτελεί πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη. Τέλος, αναφέρθηκε στις οδηγίες IMD & MIFID που αφορούν στην εξασφάλιση της διαφάνειας και της προστασίας του καταναλωτή κατά την πώληση χρηματοοικονομικών προϊόντων.