Ασφαλίσεις υγείας και επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα αγοράζουν οι Έλληνες

την πρώτη προτίμηση των Ελλήνων στην περίοδο της κρίσης έρχονται οι ασφαλίσεις υγείας στην Ιδιωτική Ασφάλιση , δείχνοντας έτσι την βαθειά κρίση στο δημόσιο σύστημα υγείας , αλλά και το υψηλό ποσοστό ανασφάλιστων λόγω ανεργίας.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της παραγωγής ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιριών η παραγωγή στον κλάδο υγείας στις ασφαλίσεις ζωής μέσα στο πρώτο 7μηνο του 2014 εκτινάχθηκε στο +27,3 % και στον κλάδο ζημιών οι ασφαλίσεις Ασθένειας στο +39,2% .
Επίσης αύξηση παρατηρείται και στα ασφαλιστικά προϊόντα επενδύσεων του κλάδου ζωής, όπου μέσα στο πρώτο επτάμηνο του 2014 η παραγωγή ασφαλίστρων παρουσίασε αύξηση +54,7% . Αντίθετα τα κλασικά συμβόλαια ζωής παρουσιάζουν μικρή αύξηση +0,6% το ίδιο διάστημα.
Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς η υψηλή ζήτηση των επενδυτικών ασφαλιστικών προϊόντων σχετίζεται τόσο με την μείωση των επιτοκίων στις τράπεζες όσο και με τις υψηλές αποδόσεις που παρουσιάζουν οι τιμές μετοχών και ομολόγων που συνήθως επενδύουν τα προϊόντα αυτά οι ασφαλιστικές.

www.asfalisinet.gr

Η κύρια σύνταξη που θα καταβάλλουν τα Ταμεία από το 2015

Κλείδωσαν οι συντάξεις που θα καταβάλλουν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου 2015 και για τα επόμενα επτά χρόνια. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, η βασική σύνταξη διαμορφώνεται στα 360 ευρώ για το 2015, ενώ στο ποσό αυτό θα προστίθεται η αναλογική σύνταξη που συνδέεται με τα έτη ασφάλισης.

Ώς το 2021 η σύνταξη θα είχε φτάσει τα 375 ευρώ.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας την Κυριακή στο Mega.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ποσό της βασικής σύνταξης θα αναπροσαρμόζεται στη βάση συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους και δεν θα υπερβαίνει την ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
Το νέο σύστημα θα τίθεται σταδιακά σε ισχύ, καθώς προβλέπεται μεταβατική περίοδος με βάση τον νόμο 3863/2010.
Τα βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι συνταξιούχοι είναι:
  •  Ο τρόπος υπολογισμού θα είναι κοινός στο Δημόσιο και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή θα υπάρξει ένα ενιαίο μοντέλο.
  • Τα χρόνια ασφάλισης θα υπολογιστούν με ένα μεικτό σύστημα. Για τα χρόνια μέχρι το τέλος του 2010 ισχύει ο παλαιός τρόπος υπολογισμού, δηλαδή το κάθε Ταμείο εφαρμόζει το δικό του σύστημα. Τα χρόνια μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 θα υπολογιστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή από το άθροισμα της βασικής και της αναλογικής σύνταξης.

Newsroom ΔΟΛ